De Languedoc-Roussillon noemen ze ook wel Frans-Catalonië. Naarmate je in deze regio meer naar het zuiden afzakt zul je merken dat van het ene op het andere moment een aantal opmerkelijk zaken gaan veranderen om je heen. Naast het feit dat dit deel van Frankrijk over een uiterst prettig klimaat beschikt en de Middellandse zee binnen handbereik ligt, zie je om je heel veel dingen veranderen. Zo staan de diverse plaatsaanduidingen opeens in twee talen op de borden, en zie je op de menukaart Torro verschijnen. Ook is duidelijk waarneembaar dat de bouwstijl van huizen en gebouwen anders is dan in een noordelijker deel van Frankrijk. Dit geldt dus ook voor bijvoorbeeld een vakantiepark in Frankrijk.

Indrukwekkend landschap

De Languedoc kent werkelijk een indrukwekkend landschap en biedt hierin ook een opmerkelijke veelzijdigheid. Zo bevind je je ter hoogte van Carcassonne reeds in de voorlopers van de Pyreneeën, terwijl je een stukje noordelijker je nog bevindt in het drassige en moerasachtige Camargue. Reden te meer om eens goed te zoeken naar een vakantiepark met flink wat faciliteiten in het Zuiden van Frankrijk. De Languedoc kent ook vele mooie steden als bijvoorbeeld: Nimes, Montpellier en Perpignan, met vele invloeden vanuit de diverse tijdvakken van onze Europese geschiedenis. Terwijl aan de andere kant de Middellandse Zee met al zijn flair en havens weer bijna dedain aanvoelt.

Echte Spaanse sfeer

Wanneer je echt even wilt proeven van de echte Spaanse sfeer dan is de ligging van deze regio echt ideaal. Binnen mum van tijd ben je bijvoorbeeld in Girona, met al zijn kunstwerken van Dali. Wanneer je de tijd hebt is het natuurlijk aan te raden om even door te rijden naar Barcelona. Spreken de bergen meer aan dan is Andorra een echte aanrader.